Friday, September 11, 2009

nak pegi ke tak??? *edited*

kali ni punye dugaan berpuasa,
huhu~

class ganti spree!!
sepnjg minggu, huhu~
penat2,

tau, lecturer pun penat gak kan?
bukan kte (studnt) je penat.
lecturer kena diri,
student duduk je.
tapi ada satu je yg lain dari lain..
bilik lecturer ada air-cond. bilik student tak de. (kecuali utk MPP)

lecturer kalu tak larat buat laundry boleh hantar dobi.
diaorg boleh buat seminggu skali,
sbb diaorg ada income,
kite student, income dari parents.

sabtu ahad lecturer boleh balun tdo selama 2 hari.
ni kalu lecturer single je. yg ada anak tu.... susah sket.
kte ada activiti kolej sabtu ni.

lecturer balik rumah naik kete.
saya tak de kete or lesen. muahahaahaa!!

tapi mmg sangat letih.
tak sangka. penat yg teramat mcm ni rasanya.
pegi class tak boleh tumpu perhatian.
alarm handphone tak dgr langsung.
sahur asyik terlajak.
baju bertimbun nk basuh.
nanti rabu ni nak balik naik train, tak larat.

dlm kepala ni penuh dgn alasan je.
kte ada terfikir,
ada tak student pengsan sbb class diaorg pack sgt?
badan ni sengal2.

kain kat bawah tu nk angkat ke tak??
sbb panas sgt la..
uhuhuhuhu~ nanti kte hitam.. hahaha~

ps: tajuk tu, bukan nak pegi class ke tak. tu semestinya pegi.nak pegi ke tak? T? sbb setahun sebulan. tapi tak larat.??


+++++++++++++++++++++++++++++

okay~
since sir izuan baca, and beliau terasa.
our class, pack. since 8am-10am then 10am-12pm
then 12-1.30pm pastu smbung 2-4pm.

bila dah balik exhausted gile.
mlm2, nk study subject yg mane dlu?
tdo pukul 1 pg. terlajak sahur.
petang tu, tenaga dah sikit je tinggal.
kadang2. bdan ni rasa bergegar2...

ada hari tu,
sabtu ada byk activity.
pastu tak sempat nk study.

dgn test.
assignment yg memerlukan kami keluar!
ada 2 subject. tu pun penat.

ada this one point.
ada kat dlm class tu,
tapi tak tau lecturer ajar ape.
it seems my brain tak function lagi dah.
huhu~

6 comments:

Izuan said...

Ohh... sangat terasa dengan entry kali ini..

Fiqa said...

alamak!
sir!
huhu~

tapi btul la kan?

but not like I didn't go for the replacement class...

just mengadu je kat blog,
I have no one to talk to.
hehe~

plus, this blog is " A Blog that no one reads..." hehehehe~

and I know that lecturer pun penat gak. hehe~

Ummul said...

btol2 penat la kali ni..
ummul tdo tym kelas ganti fin320 td..sbb tu la tak dtg
and plus the reason is sakit perut.

Izuan said...

Actually dulu saya pun rasa macam tu jugak.. tapi trust me.. bila awak dah keje nanti.. awak akan anggap semua ni sebagai kenangan manis.. dan awak akan lebih menghargai kehidupan awak nanti..

golden_eyes167 said...

chaiyok2 huayu!!!(^_^)

Fiqa said...

ummul>>
ooo.. patut lar.. lecturer bincang past sem je. tak de masuk topic baru. takpe.. hehe~

sir>>
but sir, fiqa bukan rasa menyampah ke ape. just penat. but I doesnt feel mcm marah ke ape. just. mengadu.
and I do really appreciate my life now. hehe~

Jehan>>
thanks!! hehe~
Thanks sbb call pagi tadi!! hehe~