Saturday, October 23, 2010

Fundamental of Afiqah #5

Dah lama tak buat class ni, student semua bersuka ria sebab tak payah attend class ni ye!!!
Memandangkan sekarang study week, saya akan update pasal "Study"

Ironi!! FMI!!

Pasal study ni memang pantang! Percaya ke tidak, dulu tak pernah nak duduk belajar kecuali tuition or ada orang paksa. Tu pun dapat 2A untuk PMR dan SPM. Masuk UiTM Johor tu memang slalu gak study, tetiba tau macam mane nak study kan?! hahahahaa~ So basically, untuk kita betul² focus untuk study sangatlah jarang or mungkin tak pernah~

Mesti ada gangguan. Contohnya;
1. Facebook - Ini adalah gangguan paling unggul dan saksama. Memang kalau laptop tu on je. memang facebook la jawapannya. Kalau takde internet pun mungkin jadi separa gila.

2. Handphone - Ini punye gangguan tak berapa nak ganggu, sebab tengah mesej² pun boleh juga belajar. Ini adalah satu anugerah.. XD tapi kalu dah start cam-whoring tu bahaya sikit.

3. Cermin -  Ini adalah sangat pantang!! dulu Segamat, pandang kanan or kiri (bergantung duduk belah mana) mesti nampak cermin!!! Cermin ni bahaya sebab nanti duduk depan cermin berjam² studynya tak bergerak²!!

4. Orang - Orang pun gangguan jugak, sebab saya suka bercakap, nanti asyik nak bercakap je. tapi kalau takde orang pun tak stduy gak!!! haish~ ape ni ape?!!! uuurrrggghhh...

5. Bising - Kalau dah padang tu bising, asyik nak tengok diaorg buat ape! ish!

6. Katil - Katil tu semestinya, asyik nak tido je. (T___T)


nota untuk diri sendiri; bila kamu mau serious ni? mana motivasi kamu tu? asyik tercicir je. haih~

CLASS DISMISSED ^_^

4 comments:

fae said...

semua pon btul..
++blogging!n baca blog org

Fiqa said...

btul!!! T___T
sgt menganggu tul~

Ummul Khairiah said...

fiqah, muka fiqah mcm pinat!

Fiqa said...

mane de... hahahaa~