Sunday, November 29, 2009

Anak yg nakal tapi comel~


tadi, konon2nye nk cari buku resepi mama,
sbb syadia kata nak masak ape tah. tapi tak jumpa pun (T_T)
tapi terjumpa diary lama bpk ku yg pada tahun 1974 waktu umur beliau 20 tahun.

kat depan tu tulis "top secret, jgn baca"
tapi anak dia nakal, curious nk tau ada ape je.
baca la diary papa tu.
tapi takde benda yg secretnye.
kalu baca diary kte!!!
hah!! lagi la. haha~ nanti ingt ni la bdk paling jahat dlm dunia ni.. hahaha~

tapi most of the content of the diary,
ialah,
"went to library and the library closed at 5pm"
"today lesson is......"
dan diary ini ialah bahasa ingerris ye! hehee~
tapi jenuh baca, last2 tu tak baca pun. selak2 je.
bosan kot. pasal baca "the times" sume.

kesimpulan dari ape yg kte peliknye.
Zaman dahulu2 ni, masa dia banyak sgt ke?
sbb kan bpk kte, dia ada masa pegi library tiap2 hari.
dia sempat main sports. sepak takraw, badminton sume.
dia sempat lepak ngn kengkawan sume kat stall ape tah.
dia sempat borak2 n pegi picnic ngn member sekola dia.
dia sempat practice music dia punye saxophone n guitar.
mcm dia dah achieve almost everything in his life than me.

sekarang,
beliau dah ada master in management. (walaupun start degree lama sket sbb dia part time, takde duit.)
dah ada kereta yg berjenama,
anak dah 4.
anak dia sorg dah blaja oversea. (double degree)
anak dia sorg bakal dpt master.
ada sorg isteri cina. hahaha!!

diary tu tak menarik sgt, sbb tu la letak merata2 tempat!!
owh!! satu lagi.
lelaki pun ada masa dia takde mood ea?
dduk diam tak ckp ape2?
hurm... mcm pompuan nk dtg bulan?

pastu, dlm diary tu ada expenses dia beli ape tiap2 kali dia spend duit.
hoh! sbb tu dia jadi pegawai bank kot.
hahaa!!!

shh... jgn bagitau bpk kte tau!! hehehe~

6 comments:

Ummul said...

anak yg nakal tp comel?
hahaha..sapa tu?


kita pon suka baca buku2 zaman muda2 mak abah kita...
mak kita punya tulisan berangkai yg ala-ala doktor.dia suka sign n tulis tarikh pd setiap buku2 yg dia beli..

Fiqa said...

tapi ni tulis diary.
gambar dia muda2 pun susah nk jumpa. diaorg sorok.
hehe~

btul2!! bpk kte pun!! yg smbung2 tu.
parents kte pun sign setiap buku ngn tarikh yg diaorg beli..

mungkin trend zaman dulu kot.
hehee~

Ummul said...

skang kita pulak tiru diaorg..
kita sign n tilus tarikh buku2 yg kita beli..hahaha
best!

Fiqa said...

fiqa buat kalu ingt je. hehee~

Izyan Nadiah said...

hehehe..nanti yan bagitwu la..
menarik :)

Fiqa said...

yan,
pegi selongkar rumah,
mane tau parents ada simpan diary gak!! hahaaa~