Sunday, November 29, 2009

Suddenly I Remembered~

Ye,
saya tau,
post kali ni,
akan buat korg simpati (atau tidak).
tapi bukan motif nk mintak simpati. mmg kenyataan.
tapi tadi tgh sapu daun2 kering kat luar. (ok, pahala dah takde dah sbb bgtau sume org. lantak la)
kte teringat
"Kenapa kte tak suka kuar rumah ea? sedangkn dulu2 rajin gile main kat luar ngn jiran2"

Jpwnnya:
"sbb dulu2, dikecikkn2 oleh mak sendiri pasal, tak leh main kat luar dah."
sbb?
"sbb waktu tu badan dah berubah, biasa la budak perempuan"
tapi yg penting. kte je yg kene, sbb kte je yg paling berisi dlm rumah ni. (dulu)

adik penah marah kte kat dlm bilik persalinan baju
"ko ni, tak penah nk bagi sokongan kat aku!"

waktu dlu kecik,
kte takde sape2 yg bg galakkn pun sbb akk kte tak suka kte waktu kecik,
abg mane kesah,
adik tak phm ape2. dan kte pun bodoh gile, ape pun keep to yourself,
lama2 jadi introvert.
mak garang gile waktu kecik.
kte dikawal tak boleh kwn dgn org ngn org tu.
lama2 kte tak de kawan pun.
kte pun ikut je la ape yg mak ckp.

adik patut bersyukur sbb at least dia boleh cerita2 ngn akk dia.
dgr dia merungut.

saya?
saya bersyukur dpt masuk SMKSBU n UiTM Johor.
Bersyukur yg at least parents saya ada lagi.
ada sumber rezeki.
ada adik beradik.
ada rumah.
ada kawan2
dan masih hidup.

5 comments:

Ummul said...

em,bila kita pendam perasaan, lama2 something wrong with ourselves akan happen..eg:introvert, pendendam, and barah hati..

kalau ummul pendam perasaan sorang2,
sendiri akan sakit hati yg amat sgt..pedih gile.
jd,by hook or by crook mesti jugak cakap dgn org yg kita tgh sakit hati.
ia akan menenangkan jiwa sikit..

Fiqa said...

serious ke? boleh dpat barah hati??

slalunye fiqa cepat lupe. sbb dia terselit dlm otak tu. sbb jarang pakai..

tapi sbbnya fiqa develop jadi org tu waktu seblum masuk UiTM, tu dah sebb nya.

ummul tak kenal fiqa waktu dulu.
fiqa rasa ummul pun tak nk kenal.
hehe~

Ummul said...

idk,the truth
tp people said kalau selalu makan hati or sakit hati etc,nnt boleh kene sakit jantung n about barah hati tu tak tau la..
saje je tulis barah hati coz mau suitkan dgn isu..hehe

zemi said...

KESIAN KT YOU...ape2pun sabr bnyk2 n sentiasa berdoa pad ALLAH...

ADA MSE BUKAK LA BLOG SAYa

www.mia-erova.blogspot.com

Fiqa said...

thanks. sbb sudi baca.
insyallah kte gi tgk ^_^