Thursday, May 27, 2010

Post yg dah berkulat. =D

okie, dah lost count dah cuti dah berapa minggu....
tapi from the start of cuti smpi skrg,
mmg sgt malas, belum bosan lagi,
selagi ada laptop dan internet; hidup saya tak mungkin bosan.
hahahaa~

tiap² hari main facebook.
tak buat keje rumah pun, (ish! pemalas tul)
entah bila mood nak rajin tu nak dtg....

ok, ini adalah post yg sepatutnya tulis lama dulu!!!!
lama gila!! sbb malas punya pasal.....
haritu, kte pegi lah ceramah 5 jam yg utk nak amek lesen memandu tu,
ramai kawan² kata bosan gila...

tapi it wasn't for me,
it seems there's a lot of things that I can laugh it about.

firstly, kte teringat waktu on the way pegi pasar. dari library,
ada org kata "fiqah, asal ko jalan mcm tu? ustazah aku kata; tu maknanye kau bela toyol"
that is the first time dgr those things! 
skali! penceramah tu buat the same gesture as mine.
then kte teringat pasal toyol tu pulak!!!!!!!! then teringat pasal hantu raya pulak!!!!
penat kte tahan gelak. nanti ada yg kena marah pulak!

second; penceramah tu kata, pasal nanti nyamuk masuk otak then isap semua darah kat otak tu... bahaya... then, kte pikir, boleh ke? macam tak masuk akal. 
saya bukan bdak class sains. jadi rakan² boleh ke nyamuk masuk smpi otak?!

third; owh! dia suro check kat buku tu jumlah kemalangan utk 2006 (kot) tak ingt lah..
dia ckp average 21 org mati accident setiap hari kalu average kan dgn 6,287.
tapi dia tipu!! kte kira guna calculator hp it's 17org lah! bukan 21. heheeeee~

lastly; kte teringat pasal jarum. then kte mcm nak gelak kuat²!
(ok, pasal jarum azrina tau! hahahaa~)

mesti korg pelikkn, macam mane fiqah boleh ingt benda² ni?
jwpan dia; kte tulis kat buku!! sbb nanti kte takut kte lupa nk tulis ni dlm blog!! (=.=)!!
terukkn kan kte?! hahahahahahahahahahaa~

sabtu ni, kte amek test computer, kte taknak wish me luck.
kte nak semua org doa yg ini
"AFIQAH KHALID AKAN LULUS TEST KOMPUTER DENGAN JAYANYA!"
terima kasih ye rakan². =D

ps: owh! followers dah bertambah 2 org! welcome². (ye, tau. saya kecoh)

4 comments:

Asyraf Abdul Rahim said...

gudluck! :) senang je.

Fiqa said...

=D
maseh....

^fairyha^ said...

Tido la!

Fiqa said...

heh! org dah tdo lah! hahahaa~