Thursday, June 3, 2010

Till Death Tear Us Apart


post kali ni, pasal hospital.
I don't spend much time kat hospital.
jadi tak suka sangat pergi hospital atau pergi melawat.
kalau pergi melawat, satu; mesti tak tau nak cakap ape.
dua; pergi diri belakang pintu dengan harapan orang lain tak nampak kite. hahaa~

tapi; bapak amirah (my bestfriend) masuk hospital.
mak kte tnye;

Ma: Awak tak nak ke teman Mira kat hospital
Fiqa: Nak, tapi...... Fiqa tak reti lah kalu mcm ada dlm situasi mcm ni... nanti fiqa diri blkg pintu lagi..
Ma: Kena lah biasa, nanti kalu mama masuk hospital?
Fiqa: oh! nanti Fiqa diri blkg pintu.

Tak pun, ada 3 org lagi. =D

entahlah,
I used to grow up mcm tu,
kalau pergi rumah orang pun macam tu jugak.
kalau ada kenduri pun macam tu jugak.
don't count me in lah kalu benda² macam ni.

nak bonding dengan orang pun kita susah tau tak!
specially orang tua dan budak² kecik @ babies!

but seriously,
I don't know to show you I really care about you. huhuuu...

ingt lagi, kalau kte kata kita demam ke pening² ke.
nanti mama/papa akan ckp "alah! nanti baiklah tu"
smpai kalu demam pun pegi jgk sekolah.

ada satu hari tu, kte mmg demam agak teruk lah.
stay back kat sekolah; balik rumah mmg baring kat atas sofa tu..
menggigil; tapi klakar. 
bukak kipas sejuk sgt, tutup kipas panas sgt.
jadi end up asyik bukak tutup bukak tutup kipas tu. hahahaa!!!

pastu bapak kte balik dari kerja, baru tau anak dia demam,
bawak pegi klinik; kte dah sihat!!! hahaaa~
doctor tu dengan kejamnya ckp; "tak demam pun! ni mesti nak MC kan?!"
haih~ mmg menyampah tul!
kte tak guna pun MC tu. = p

tapi I'm not blaming in anyone, tapi mmg dah kenyataan...
kitaorg in families pun bukannya slalu nk bonding² sangat pun.
boleh²lah. hehee~

Tapi, bapa Amirah dah meninggalkan dunia pagi tadi. Amirah call.... 
Al-Fatihah. 

ps: maaflah Amirah for not being there and no effort for being there. It just I don't know what to do. Lagipun mi pun paham fi mcm mane. =) (*ok amirah mmg tak baca blog ni*)

4 comments:

Izyan Nadiah said...

al-fatihah..
fiqa ni pemalu kew..hehehe

ZatyMansor said...

fiqah,i understand how u feel. aku pun tak tau nak buat ape. lesen takde, kete takde. dah la duduk jauh dari kl. sume depend pada mak aku jer.haha. insyaAllah, if kita ada masa kita sama2 ziarah mira k?

Fiqa said...

Yan> hehe~ boleh di kira pemalu jgk lah. hahahaa~ kte tak tau mcm mane nk tunjuk kasih sayang. haha~ kte simpan je dlm hati. =P

zaty> tu lah. aku pun takde transport. kalu aku ddk rumah lama mesti bley pegi rumah dia.

Ummul said...

its ok,fiqa.
semoga roh ayah dia dicucuri rahmat-Nya.