Thursday, July 22, 2010

Jangan buang saya.

Lagi lama duduk sini, rasa macam banyak benda boleh observe. Boleh buat observation nak buat paper untuk master lah! hahahaa~ gile awal; degree pun baru start. Rasanya nak start buat segala experiment yang boleh buat.(kalau tak busy lah kan)...


Experiment berlaku pagi tadi;
#1. Turun tangga lagi cepat dari tunggu lift bila nak pegi class. Lagipun turun tangga dekat dengan bilik dan lagi dekat dengan jambatan tu =D

#2. Sejak masuk sini, my values of ethics pun dah tak ada. Asal naik bas je nak berebut, tolak menolak, masuk class pun sama. Kalau dulu beratur, asyik bersopan santun dan selalu fikirkan orang lain. Sekarang segala benda tu dah berkurang dan mungkin akan lupa. Tapi pagi tadi ber-experimenting, kalau tak berebut naik bas, kena terlepas dalam 3 bas dan bas ke-4 tu Insyaallah dapat naik~ tapi kalu nak attempt macam ni, mungkin akan sampai lambat ke kelas. Tapi ada jugak yang bertimbang rasa kata "eh, takpelah kelas kteorg start lambat lagi, tunggu bas satu lagi lah"

#3. Hormat-menghormati pun mungkin satu hari nanti saya akan lupa. Dah kurang sangat dah. Tak tau nak cakap apa lagi.. haih~

Itu je kot setakat ini, I wanted to improve a NEW me, but in this kind of environment... it's kinda hard to change. Still same old me but with less ethics. =(

"Every individual has the ability to attain excellence through the transfer of knowledge and assimilation of moral values so as to become professional graduates capable of developing knowledge, self, society and nation."

Petikan di atas untuk direnungkan bersama =)
Tapi, setakat ni dah sedar satu perkara; bila dah sampai hari Khamis, badan dan otak dah tak bermaya. Tak berapa nak larat. (T_T)
Harap² boleh kurus dengan effectively =D

and nak experiment and research, "kenapa orang tak nak buat perkara yang luar dari kebiasaan?" kenapa nak duduk on the "comfort zone?"

ps: bila orang itu pandang saya, saya pun senyum dengan comelnya (eh? comel ke?) tapi yang dapat adalah jelingan tajam macam saya bunuh kucing dia. ='(
Sedangkan, kau tak kenal aku kan?!

7 comments:

Khairul Azmi said...

wah gila hebat...main tolak2...
jatuh baru tahu...
fiqa dah jaadi 'ganas' sekarang..
haha~
xpe2 insyallh blh berubah...

Ummul said...

kalau kaki bersimen, tah mcm mana la kan nak naik bus tu. ish2...

Fiqa said...

khairul>> hahaa~ kte mmg ganas. hahaa~ tapi bertambah buas! hahaha~ tu ar. mengharap kte dpt berubah dan mengubah org sedikit sebyk. =)

ummul>> tu lah ummul, fiqa pun ada terfikir gak.. tapi mmg agak mustahil utk ummul naik bas tu pun.. fiqa hnya bayangkn ummul naik kereta pergi class.
tapi kereta sape? tu fiqa pun tak tau.. =D

Ummul said...

kte ada classmate yg berkenderaan. tapi! mcm kesian la pulak kat dia kn kene angkut kte pergi blk kelas.

nadya raha said...

afiqah khalid tolak-tolak orang?
wahaha gila coollll.
lepas tolak buat bodoh kan.
kesiannya.
:D

Fiqa said...

ummul> ummul byr lah dia.. =D

nadia> kan?! hahaa~ nadia mcm berpengalaman je tang tolak menolak nih. hahahaa~ tapi btul lah.. hehehee~

nadya raha said...

hehehe kita selalu buat kot.
eh tak adalah selalu.
lagilah dekat perak ni, nak naik bus pergi bandar.
kita potong semua orang, kesian yang lain tak dapat duduk.
hehehehe.
tapi lepas tu serba salah. :D