Monday, January 24, 2011

Getting used to it. :)

Since dah masuk environment baru :) kena sesuaikan semua benda baru! :) setakat ni tak jumpa apa-apa yang sama...

Kena biasakan diri pakai seluar slack and formal everyday :) (no jeans allowed on office hours)
yang best dia, lelaki pun pakai formal siap tie segala. :DDDDD Kemasnya!!!!!! 
pastu bila adik kita call;
F: Syadia, weyh!! kat sini budak-budak dia tak menakutkan macam dulu
S: yeke? baguslah.

Blok lelaki sebelah je.
hahahaa~ tingkap ni kena selalu tutup sebab ground floor. :(

Kipas speed pakai minimum,
Kalau dulu kena pakai maximum tu pun kalau sampai speed 5 maximum dia, mau pakai speed 9! Kat sini indoor sangat sejuk, outdoor sangat panas. Tapi macam dah biasa.

Orang sini cakap slang utara.
HAHAHAAA!!! nasib la kau paham ke tak! tapi setakat ni, diaorg kena ulang 2 kali! hahahahaa!!!

Kelas dalam bahasa Melayu!
tak semua class kalau mau class english sila enroll class student international :) tapi risau, sebab saya punye bahasa malaysia sangat teruk

Pengumuman Kolej dalam 3 bahasa.
Kalau ada pengumuman kolej (yang dia buat dalam seminggu ada dalam 3 kali je setakat ni) akan dibuat dalam bahasa melayu, english dan mandarin :)

Boleh berjalan ke kelas!
Kat sini diaorg provide tempat nak jalan shortcut nak berjalan ke kelas. Berjalan ke class mengambil masa 30mins. :D

Wifi Universiti boleh bukak Facebook at anytime
hahahaa~ kat dulu tak boleh on office hours! heheheee

Penuh dengan Flora dan Fauna
Seriously, Fauna esp kucing memang banyak! monyet, biawak, unggas dan lain-lain.

Makanan sini murah
hohoooo~ serious murah.. :D dan banyak variety! terpulang mau beli dekat mana cuma rajin mau jalan atau tidak! hahahaa~~ kalau jalan 5mins boleh sampai 3 cafe! :D

ps: ada juga yang tak berapa nak puas hati kat sini, tetapi saya berazam untuk tidak menjadi macam itu! FIQAH GO!!

7 comments:

azrina said...

Bak kata wife rafael nadal, "Vamos Fiqah!"

^_^

Ummul said...

Oh..muhibahnya sampai announce 3 kali guna 3 bahasa!

Yeah..fiqah goo!

P/S: Ummul tak buat kawan ramai pon. Even classmate only few yg boleh get long ;'(

Fiqa said...

azrina: aik? sape wife nadal?? hahahaa~ :DDDDD

Ummul: kan?? menarikkan? heheheheee~ mungkin mula2 kot. lama2 nanti ok la tu :)

azrina said...

saya la! :D

Fiqa said...

knp kte rasa kte dah boleh agak!!! HAHAHAHAHAA!!!!

azrina said...

kte rasa semua org yg kenal kte mesti dah leh agak yg kte cintakan rafael nadal. hahahahhaa!!!

Fiqa said...

heh! semua kenal kecuali encik nadal XD