Friday, March 30, 2012

Pelik.

Bila jaga booth, nampak orang ni orang tu. dalam hati; "lawanya", "comelnya". ramai betul yang lawa dan comel dekat UUM ni. serious! serious tak tipu! tapi peliknya, saya tak terlintas langsung nak macam diaorg. Bukan la nak cakap ape. tapi saya dah puas hati dengan rupa macam ni. adakah cawan saya hampir penuh? hmm... mungkin. 

tapi terlintas dalam otak saya, secantik orang itu luaran, cantik kah dalamannya? handsome sangat orang tu, macam mana dalamnya? 

Saya percaya setiap orang ada topeng masing-masing. Kadang-kadang pakai, kadang-kadang tak. tapi bila bertopengkan imej yang baik dan suci tetapi hakikatnya dalam? bagi sesiapa bertopengkan imej yang baik dan suci, sebaik-baiknya jangan tanggalkan topeng tersebut. buruk padahnya. 

Sejak kebelakangan ini, berlaku beberapa kes. Imej yang dibawak bukan main baik. Tetapi hakikatnya dia adalah manusia biasa. tetapi perlu ingat, imej yang anda bawa itu adalah tanggungjawab. Mari ulang semula! TANGGUNGJAWAB!


ha. nak sambung pasal tanggungjawab pulak ke? tanggungjawab pulak, penting. saya sendiri tengah menyesuaikan diri dengan tanggungjawab. 


benda ni bukan nak attack sesiapa, tapi sebagai peringatan kepada diri sendiri dan orang sekeliling. 


tapikan, rasa macam ada benda lagi boleh update. nnt kalu ingat kte update lah. 


oh! rasanya nak start buat draft update pasal spring fest mesti akan dipecahkan kepada beberapa part! :D tak sabar nak kongsi dengan semua orang! :D

No comments: