Thursday, August 20, 2009

Ada ke macam tu?

*entah la expression ape ni*

sbnarnya, ni cerita smlm ( dh luput dah)..
tgh beratur kat benteng first nk beli makanan tghari,
line dia panjang la..

tgh2 beratur tu,
ada org kat blkg. ckap kuat2 maknenya, kasi kte dgr la...
dia boleh kata...
minah sorg: "eh? betul tu BOYFRIEND dia?"
minah lagi sorg: "yela kot.slalu je nmpk sama2"
minah sorg: "eh~ tak sangka kan, BOYFRIEND dia besar, GIRLFRIEND dia kurus je"
minah lagi sorg: "ha ah kan?? mcm tak percaya"

kte dgr perbualan diaorg yg berdiri dibelakang kte,
smbil tu, usha gak sape couple yg diorg tgh bincangkan tu.
tp kte tak toleh and tak nak tau pun sapa ygbercakap mcm tu,
part bape ke, course ape...
so, kalu org tu baca, jgn risau kte tak tgk pun muka kau..

tp,
kte tak puas hati la,
ada ke patut ckp mcm tu??!!!
biar la,
tak semestinya kalu pompuan tu kurus nk couple ngn org kurus je!!
kalu dia couple ngn org berbadan besar pun biar la!!
yg penting diaorg bahagia..
perlu ke korg nk approve boleh ke tak diaorg nak couple!!!

mmg tak paham, kenapa org nk berfikir mcm tu..
kolot sgt la!! ko tu datang dari mana?? pluto?? mars??

cuba ko pikir, nanti ko punye jodoh ngn org yg tak sama besar ngn badan ko?
org ckap benda yg sama??
tak ke mcm sama je.. (-_-)!!!

saje nk post entry.. hehee~

PS:kte kenal semua org, semua org tak kenal kte... hehee~

4 comments:

Anonymous said...

mesti ada mcm tu..
kalau kita couple dengan zahiril adzim(search sendri kalau tak knl), mesti mcm semua orang terkejut.
nnt mesti org cakap:
'eh minah ni hitam gemuk pendek boleh couple dengan mamat gila hot tu'.
ishishish..
heheeee..

stranger

Heleena Hisham said...

betul2..
kolot..
nyampah org ckp cmtu...
mcm perfect sgt...

dionzo de sauza said...

biasa la tu fiqa..
manusia ni mmg mcmtu..

even aku pown slaloo kna..

yeala..

dulu mase aku part1.(ko knal aku part1 cmane)..
xde sape nak kwn aku..
pompuan siap kerek lg..
bila da mcm ni(bukan hensem ataw kurus,tp ko taw la).
ramai nak ngaku aku ni kwn die la..ex bf die la..
pale jadahnye perangai cmtu..

haish..

uncivilize..

Fiqa said...

first of all, terima kasih sbb comment and baca..

anonymous>>
hehe~ tak kenal sape tu.. hehe~
teruk kn org sekeliling kte ni dah 20th century..

leen>>
org sgt kolot.. tak boleh pikir positive

izami>>
mmg la biasa, tapi diaorg tak reti nk sedar ke??