Tuesday, December 21, 2010

Over-flowing Pictures of Kucing =^_^=

Since dah tak tau nak update apa dah.. Mari kita view gambar!!
Fiqah memang suka view blog yang ada banyak gambar kurang perkataan!! :DDDD

 Ini Maya; kucing orang lain. :D. Dia sangat comel!

 Maya yang comel. Mungkin kita takkan ketemu lagi :(

 Ini Si Kucing Megat yang gedik nak mampus! Orang sibuk tengok TV nak tidur sebelah.

 Bila dah ambil camera, dia sibuk cover muka. Bak kata Michelle "tu la dipanggil malu malu kucing..":DD

 Lepas tu paksa dia tidur dalam katil dia. :D
:
:
Ini pulak, aktiviti petang-petang Si Megat Kucing Pemalas;

 Duduk dekat post box tunggu mama or lena balik. Nak mengadu sebab fiqa buli Megat. :D
Ni dia jelir lidah kat kita. :PPP

 Collar baru. Tulis disitu "Cat Safe". As far as I know this cat is dangerous.XD or maybe collar tu will make sure that Megat is safe :D (tapi sebenarnya, kalau dia tersangut dengan collar, nanti dia tak tercekik dan mati, jadi dia safe)

 Posing muka macho walaupun pakai collar pink! :D

Mari kita kira gigi Si Megat ada berapa! :D

Megat; "Eh! fiqa ada kat sini dengan camera! nak posing comel! nanti confirm dia upload!"

 Megat termenung jauh sambil berfikir; "Bilalah fiqah ni nak abes tangkap gambar dan bagi kita makan nih?? haih~~ lama betul"

 Megat: UUURRRRAAAGGGGHHH!!! Bila mau dapat makanan nih~ :'(

Megat: Bosan layan si Fiqah! Froggy!!!! Froggy!!! Chak! Chak!!

Megat: Fiqah ni tak mau bagi makanan jugak! Tiru mata sepet dia! Ngeh ngeh ngeh~

Megat: Dah lapar sangat nih..... Isk isk isk  =(T__T)=

Megat : hai cik adik manis~~

 Megat: Eh! macam ada bunyi tikus lah kat bawah nih!

Megat: Malas betul nak gerak... Katak! Lompat! Lompat!

 Megat: Ish! Malu lah.. Bye~

 Megat berlawan dengan daun kering!!! YAAAHHH!!!!

 Megat berjaya mencengkam daun kering! weeee~~

Megat penat berlawan dengan daun kering dan akhirnya tumpas!


Ini menunjukkan sepanjang cuti semester, saya takde kerja selain menangkap gambar. :D
ada banyak lagi gambar-gambar yang berkaitan dengan langit dan matahari di post yang akan datang :DDDDDD
dan ye, saya agak terencat :O

7 comments:

Ummul said...

fiqah! ya allah!
comelnya megat dgn colar pink!

Fiqa said...

KAN!!! dia memang sesuai pink.. dia jantan pun mmg sgt sesuai sbb dia mengada mcm betina. dah la perut gendut.

fae said...

megat cam gelakkan ko kt ade satu gambar tu.hahahaha...XD

Mimiey Lukman said...

wow! megat nmpk mcm mgada2 lah!
kite ske kucing yg mgada2 taw!!
comelnyaaa!!
teringin nk buat menantu!
hehehee

Fiqa said...

fae: bila dah tngkp gmbr dia, baru tau si Megat ni jahat jgk... hhahahaa~

mimiey: dia mmg manja.. dulu takut gila dgn manusia.. skrg, semua org pun dia nak bermanja! =.=!!

fae said...

wah...bahaye tu..mimiey dah brkenan ngan kucing ko.

Fiqa said...

tapi... Megat dah tak boleh buat baby!! dia mandul sudah XD