Wednesday, August 18, 2010

I'm addicted!


bukan makan,
bukan tidur.
bukan facebook.

I'm ADDICTED TO....


OSK Investment Challenge.

 

Ye. I'm really into this! All the time, my mind is thinking about this.
but only thinking in the morning when I wake up. kalau dah lepas pukul 5 tu, dah tak pikir sangat dah.. kenapa awal pagi?
sebab, kalau kelas penuh dari 8.30 sampai 6 petang. Asyik fikir nak kluar class tu kejap, pegi sell sume share and datang balik ke class tu... (T__T)
saya student yang sangat teruk.

waktu diploma dulu, lecturer ada mention la pasal trading segala... bila dah terlibat macam ni, baru paham yang kalau dah start main macam ni, semua benda pun dah tak ingat. Nasib baik bulan puasa, tak payah pikir nak makan. Terus boleh pegi library gaduh² rebut computer (=.=!!) ok, mane ada rebut computer, ada berlambak computer pun =P

Asyik fikir nak beli, asyik fikir untung, asyik fikir nak queue! (T___T) penatlah macam ni, nasib baik trading dari 9am - 5ptg. Kalau tak, memang jadi gila!!!

Tapi it's kind of weird sebab sejak kebelakangan ni, orang asyik mintak nombor telepon je... Semalam sorang, hari ni sorang. huuuuhuhuuu~ bila nampak kita bukak OSKIC tu je, nanti mesti ada orang tegur mintak nombor la segala... Mintak tips. sedangkan, untung pun berapa je, pegi la menuntut kat budak yang dapat 8% within a day! (T___T) bila saya akan menjadi handal seperti anda?!! Atau mungkin saya patut tukar ke HELP Uni? hohoooo~


Jadi, cepat² lah berlalu 33 hari untuk trading, sebab baru 3 hari dah naik gila!

4 comments:

anDi said...

ni mcm trading forex kn? err silap ke?

nk tau...is it syar'ie?

Fiqa said...

tak. forex lain lah..
ni share.. lain²..

forex based on exchange rate. sgt fluctuate.
Shares based on the company itself.
kalu company tu shariah compliance ok la.

anDi said...

waah,menarik.

fiqa ajar la kat blogreaders...benda baik takkan simpansensorang.hehe

Fiqa said...

aiyak.
tapi tak terer lah... game ni dah abes. dah rugi.. ada member dia untung berpuluh ribu tapi dia tak menang la..