Friday, April 3, 2009

Jgn salah paham...

saya bukan nk mintak simpati....
tp luahan hati...

baru lepas test 2 fin329,
susah,
xleh jawab, disbbkn smlm sakit,
tdo je la jwbnya...

xlarat nk buat ape2,
sakit badan, tangn, kepala, tengkuk...
perut (sbb lapar la jgk)... kepala ni berdenyut2...

ticket bus xbeli lagi,
nk baliknye next week,
nk outing dh tentu xlarat..
nk pesan kat org sume org kata xouting..
ada satu je la harapan saya...
harap2 dia outing...

esok n lusa nk buat assignment,
bcom ngn ecomal...
tu sgt la byk kejenye~
lagi la tu pun xlarat...
harap2 saya kuat! haha~

telepon mak kite:
A: ma.
M: hah!! mcm mane test tadi?
A: xleh jwb, fiqa xpegi penawar sbb lupa bwk kad matrix.
M: Hmm...
A: knp bising sgt? mama meeting ke?
M: xla, dlm lif nk gi meeting
A: (dlm hati, kesian mama kena pegi meeting, balik kul bape plak ni)..
ma, fiqa xbeli ticket lagi tau!!
M: knp xbeli?
A: sbb xder masa nk outing, nk outing bile2 pun xsempat... suro abg amek bley?
M: ISH!! ABG KEJE ODD HOURS(xtau ape maksud tu).. xleh...
A: mcm tu, fiqa ada kemungkinan xbalik la tau!
M: ish knp pulak?!!! beli la ticket bile2.. kirim kat kwn ke?!!
A: dh tnye! sume xouting... (sbnrnya ada seorg, tp dia xsure)
M: ISH!!! DH LA..MAMA NK MEETING NIH!! NANTI2 MAMA CALL!
*sbnrnya, dh biasa dh mcm ni, asal nk letak telepon je meeting... kesian mak kite, bz sgt2...
*phm, mintak duit kat papa, mama ngn abg jgk...
*mintak brg kat papa, mama, abg, lena ngn syadia jgk...

bear2


ps: kalu ada masanya, nmpk kite mengada2 nk mampus,
sila abaikan n silalah kutuk2 saya ye!! hehe~
maklum la... xcukup kasih syg... haha!

3 comments:

nadia raha said...

pika, orang outing la ahad ni..
orang belikan je okay??
heeee...

^fairyha^ said...

1. Biase la tu time exam saket. Sbb tu kne take care of ur health a little bit more bile time dekat2 nak exam. Senang je, minum air kosong byk2.

2. Keje odd hours tu maksudnye,die bukan keje 9 to 5 macam keje office. Maybe sometimes ade kne wat overtime ke or night shifts, weekend shifts. Mcm ikram tu pn is considered as a job with odd working hours.

3. Balik je naik bas lompat2. Ehehehehe~ Ade ke kt sane? Kalau kt pilah tu ade la.

4. Samela ngan lena pn... Xcukup kasih sayang =( Ikram pun dah x sayang lena =( Baby pn xnak balik klau lena pggl die =(

Fiqa said...

haha~
fiqa baru tau odd hours tu...
kalu org tu bukan ahli kluarga,
xsyg kite, tinggalkn je...
berdoa, supaya jumpa jodoh yg lebih elok...

yeke?
tp baby tu adik kite... ahli kluarga,
muahaha!! dia mesti nk abg je...