Sunday, July 26, 2009

Dadih!!

hahaa~
hari ni kte buat dadih... tp sebenarnya bukan kte buat!!
sbb takde bakat lah..

ini lah bahan nya.. hahahhaa~

ceritanya begini,
petang2 baby masuk rumah,
Fiqa: Baby!! nk korek telinga tak??
Baby:
miao~
(baby jawab)
kte pun angkat baby ke Mak kite.
Fiqa kata "Mama!! baby kata dia kata dia nk korek telinga!" (padahal mane ada.. Baby kena fitnah)

pastu lepas korek telinga dia..
rasa mcm bosan,
fiqa kata "mama!! jom buat dadih??!!"
[nota] smlm beli kat giant kat jusco cheras perdana..
mama: ish!! buat sendiri la.. ikut arahan kat belakang tu.
fiqa: owh.. ( agak hampa, ingtkn nk mother daughter quality time..)

pastu pegi la godek2... baca la instruction dia..
dia kata nk 100gm gula..
monolog sendiri " dah pulak!! dia nk 100gm.. 100gm bape byk pulak nih???"

kte pun jerit, mak kte kat atas~ "MA!!! 100GM BYK MANE??"
pastu tak lama pastu mak kte pun turun,
last last.. bukan kte buat pun!!!
hahaha~

kte masukkn gula.. pastu tengok je..
hahahaha!!!!
pastu kte gaul smpi sejuk smbil tgk TV,
pastu masukkn kat dlm bekas~ muaahahhaa~

pastu, bapak kte turun bawah dia kata..
En.Khalid : nk minum satu sekarang boleh?
Fiqa: mane boleh!! tak sejuk lagi
En. Khalid: hah! lepas tu jual. lena suka buat bznes awak buat.. suro lena jual.
Fiqa: ala.. fiqa bukan suka masak2 pun.. Syadia lagi suka buat masak2 ni.. lagipun tadi mama yg buat! bukan fiqa.. hahhaa~

dadih.. mama bubuh byk gula! manis.. yum2x...
perisa vanilla.. nk buat perisa chocolate pulak?? hehehe~





tak sabar nk makan!!
Nota Tambahan: sebenarnya, dah dpt dah mood study, tertiba cuti. mood cuti dtg balik.. huhu~

6 comments:

Ummul said...

huhu..tahniah sbb buat dadih brsama family..
mak kita pon terror buat dadih..
macam2 perisa tau..

Fiqa said...

hehhee~ mak kte yg buat pun sbnrnye..

mak ummul mesti buat dadih yg bukan dia bg dlm peket tu...

fiqa beli yg dah ada dlm peket pastu masuk air, gula ngn susu cair satu tin.. tu je..
hahaha~ senang.. hehehe~

fae said...

nk try buat gak ar...
tp dah muak ngan benda manis2 ni.
kakak aku buat cheese cake. chocolate mousse, banana mende tah n mende tah petite..
die dah terror buat kek.
adik die je still xreti masak ape.
huargghhh~~

Fiqa said...

try jgn x try..
tp dia sekali byk lar...

owh.. patut la..
akk ko rajin buat mcm tuh..
akk aku xrajin buat mcm tu..

aku rasa mmg mcm tu lar..
aku pun xreti masak.. adik aku reti.. hehehe~

Izyan Nadiah said...

huhu..dadih coklat tak wat kew..hehee

Fiqa said...

ni baru cuba2 je..
hehee~
xpenah pun buat..

nanti.. kte ada terasa nk buat choc jgk! hehee~ sbb kte slalu beli kat unimart yg choc.. hehehe~