Sunday, July 12, 2009

gagah perkasa seperti lipas..

kenapa takde perumpamaan mcm ni?
asal gagah je badang..

dah cukup satu minggu ddk segamat,
hehehe~
dah start class dah pun..
bagus2.. suka2..

seperti sedia maklum,
kte ddk bilik 4 org..
tp ada 3 org je satu bilik, lagi sorg tak masuk,
2hari yg lalu ada lagi satu penghuni ddk kat dlm bilik ni...
dia course ape tak tau..
sbb dia muncul bila malam2 je.
so, takde la berborak dgn dia..
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nama dia cik li........pas...
hahaha~
tak suka la penghuni baru ni..
dia terbang2.. sakit hati ni..
asal mlm je dia muncul,
selagi dia tak mati selagi tu kite tak puas hati..
sbb dulu ada kwn sekola menengah,
ada lipas masuk dlm telinga dia..
huhu~ takut2..

kte pun search la pasal lipas kat wikipedia.. (bersungguh2 nk tau pasal penghuni baru ni)
wow!! lipas ni, mmg susah nk mati..
kalu bela.. takyah bagi makan sebulan pun takper.
lipas ni lagi kuat dari manusia tau tak!!!
dah la terbang n jalan laju2...
owh.. pastu lipas yg slalu korg nmpk yg terbang2 tu..
tu nama dia.."american cockroach"..
nmpknya, Segamat ni lama2 jadi mcm oversea bak kata lecturer2 kat sini..
hahaha~ sbb sejuk la, class semua ada air-cond lar.. pagi2 ada kabus. mandi mengigil..

kte semua kena amek iktibar supaya jadi mcm lipas,
hahaha~ keazaman utk hidup yg tinggi!! jangan asyik n bunuh diri je.
asal ada problem je larikn diri la, nk bunuh diri la..
"lipas kudung" kaki dia takde satu pun laju dia jalan.
maknenya, kte bila dah jatuh jgn nagis, gelak kuat2 pastu bangun buat bdo je mcm takde pape berlaku..

dgn harapan supaya cik li akan pindah ke tmpat lain,
kalu tak kite report kat UPK kata dia illegal..
hahahaha~ mane mungkin..

ps: ummul!! fiqa xboleh view blog ummul.. huhu~
dia kata page load error.. huhu~

6 comments:

Ummul said...

alahai kesiannya tak dpt view blog ummul heh?
haha..rileks..semua mengadu benda yg sama..
adakala mmg rasa cm nk bakar je blog tu!
tp sayang punya pasal..dibela la smpai skang ni..

ummul dlm proses nk tukar URL..anything i'll get u know later ea..

thanks 4 supporting!

Fiqa said...

nk bakar blog?
nanti laptop terbakar sekali lar..
heeheee~

jgn lupe bgtau kite ye!

azrina said...

lipas memang terer! but i can't stand them. nmpk je lipas especially yg terbang2 tu, mesti reaction kte mcm nmpk puntianak! hahhahahahaha....

Fiqa said...

sape la tahan ngn lipas tu..
huhu~
kalu ada pun xramai..

owh.. ummul dia tahan ngn lipas..
hahahaha~

ZatyMansor said...

sape yg lipas masuk dlm telinga die fiqah??

Fiqa said...

lynna
dia da bgtau aku.
xtau betul ke x..
tp tahniah,
lipas tu dah mati..
hahaha~