Friday, July 31, 2009

waktu kecik2...

ummul bubuh gambar dia kecik2,
kte teringt,
waktu kite kecik n kenapa kte pakai tudung sbenarnya..

dlu kecik2 waktu sekola rendah,
kte xpakai tudung dan tidak sekola agama (abg n akk kte pun tak).
tp kakak kte mmg dah bertudung dlu,
pastu mak kte sbb wujudnya Bank Muamalat..
kte pakai tudung tak silap darjah 3 kot. or maybe darjah 2..

kes dia mcm ni,
kte tak reti baca jawi n waktu class agama mesti tak paham ape ustaz tu ckp kat dpn,
sbb hampir kesemua class mate, ada class agama sesi petang.
sbbkn kte tak reti baca jawi... kte tak sure mcm mane kte jwb soalan periksa?? hahahaa~

jadi,
kte ingt lagi, kat class waktu darjah 2.
waktu tu kawan baik la. dia ddk seblah.. nama dia Fazlieha..
dia kata "kalu fiqa pakai tudung, nanti pandai agama~" (lebih kurang mcm tu la ayat dia)
ahahahaa~ kte pun percaya! pakai la tudung...
kesimpulannya, smpi sekarang.. Terima Kasih la ye!!

pastu kite blaja Jawi dari kwn skola rendah jgk,
nama dia Fatimahtul Zahrah... kurus2 n kelakar orgnya..
kalu dia kentut nanti dia mengaku "KTE KENTUT!" hehee~
kte akan ada buku latihan,
yg dia akan tulis huruf Jawi kte akan Rumi kan..
hehehe~ terima kasih jgk!
skrg boleh baca Jawi, cuma lambat la...
ps: Fatimahtul, kte btul2 dah lost contact ngn dia!! kalu la Fatimahtul jumpa blog ni, sila lah contact Fiqa ye!!!!


*ni gmbr copy dari facebook je.. kakak kte yg scan.*
dari kiri, kakak, abg pastu kte! putih kan?? sekarang dh gelap.. huhu~
ni waktu besday Abg.


sebenarnya ada gmbr waktu darjah satu, pakai pinafore,
tp... malas nk korek, nanti kalu rajin nanti kte korek.. hehehe~
comel gmbar tu *perasan pulak*

-THE END-

5 comments:

Ummul said...

hahahaha..true2!
mmg comel..huhu..mcm pkai fair n lovely..
sekarang pon comel gak pe...

izyan syamimi said...

ouh sweet ny time kecik2..

ouh faz eh duk sblh time dajah2..
haha da xingt..ingt time tu kwn ngn dak laki..hehe
ingt bila da msk dajah4 je..
hehe..dajah4,fatima duk sblh then
nabila,farahin ngn mas..

smela..da lost contact...
ughh fatimatul xjmpe lagi..
tp kalo fatima azzahara ade kt fs..

*dlm proses mencari kwn sek ren~

Fiqa said...

ummul>>
tima kasih.. hahaha~

izyan>>
darjah 4 kte tak ingt pun... huhu~
kte pn xingt sgt kwn sekola rendah dulu,
nabila?? yg mane??? hahaha~
kte memory lost... hhuhu

dionzo de sauza said...

wa..semuanya comel2 bgt dong..
hehehe

Fiqa said...

hehe~