Tuesday, April 17, 2012

Judge me.

Today, I'm thinking that I want to change my blog title. 

kita sebagai manusia memang tak boleh nak lari dari prasangka atau first impression atau judgement. tak kira dari segi apa sekali pun. 

sini saya nak sahut cabaran untuk menerima segala judgement anda semua. being open minded is the key to unity. :) accepting what ever your opinion when reading my entry and for those who really know are free to tell me anything and your judgement towards me.

tapi entah kenapa mesti macam marah kalau orang tu ingat saya ni MPP, JKPS atau apa-apa berkaitan dengan itu! bhahaha! oh. lecturer ingat saya committee member untuk Persatuan Finance. bhahaha!

oh ini memang dari diploma orang stereotype. ada orang sampaikan dekat saya, "fiqa ada orang tnya kte, fiqa jalan sorang-sorang mcm takde kawan". this is how I view things. jalan sorang-sorang menunjukkan anda boleh berdikari dan tidak bergantung kepada orang itu. kalau nampak orang yang selalu bersama-sama, dah macam KAU TAKDE KAWAN LAIN KE? hahaha. betul tak? at least you have wide choices of friends berbanding kau ada orang je kawan kan? hahahaha! orang yang sama. BOSAN~! kalau clothes pun nak variety of choices why not friends pun begitu? kan? :D

NOTE: sapa-sapa yang singgah blog ini, heee. you can judge me. I won't care. I'll accept that as a challenge. :D

tapi sangat challenging kalau nak sugar diet! (T__T) susah! lagi banyak sugar kte makan/minum! (T_T) 

2 comments:

Ummul said...

Warning: Comment berbaur emosi
Honestly, I encounter those phrase of, 'Eh sorang je ke? Mana kawan lain' many times. At that moment rasa macam nak bagi m***** finger je. Come on! Open your eyes people, those who you see alone is actually a tough and independent person. They can eat without YOU and can go anywhere without anyone around. Let them be and let them enjoy themselves.

Fiqa said...

hahaa! see! you get what I meant! ni la mentality! tepape tah diaorg nih. =.=''