Monday, April 18, 2011

Ish

ish! slalu macam ni, tadi rasa macam ada benda nak update! tapi dah lupa!

ape eh???

ok.. biar dia jadi draft jap......
eerrr.. tido jap lah.
....
....
...
..
..
..
.



ok! still tak ingat lagi...
....
..
..
..
..
.


dengan harapan nak tidur kejap sebelum class pukul 2.00petang sekali memang mencabar betul.. menguji kesabaran saya minggu ini.. serious menguji. ada sapa tah karaoke suara yang sumbang nak mampus, kalau nak buat pun test la petang nanti! isk isk isk nasib baik roh sempat masuk balik kalau tak.. Innalillah. 

oklah masuk topik yang sepatutnya... sejak dah lama bermastautin di Sintok, Kedah... mula-mula terkejut dengan harga dekat sini.. MURAHNYA!! ini MALAYSIA KA?! hahaha~kat sini setiap hari lunch dengan harga RM2.70- RM3.00 cukup dengan nasi, ayam dengan sayur dan jangan lupa sambal belacan! :d compare duduk shah alam dulu nak dapat harga tu memang sangat susah lah! :)

jadi, kasut pun rosak sebab jalan banyak sangat. perlukan kasut pulak. pegilah tengok dekat Mall, oh! mall dalam campus.. then ada suka satu kasut ni.. belilah.. harga RM15.. setakat ni dia ok! :D..

pastu sebabkan perlukan bawak barang banyak (payung, air kosong, pensil box, buku2) jadi berat lah.. nak beg galas.. ada satu suka. beli dekat Mall gak. harga... RM30 (eh! ummul! RM30! fiqa salah info tadi tgk kat tag price tu :D) tapi beg tu baru pakai 1 kali! semalam! sebab baru beli :)

pisang goreng kat sini dapat 7 keping untuk RM1 c: 

so, bayangkan kalau tetiba balik semester break... mesti akan compare dengan Sintok tercinta. ahahahaha!!! tapi memang murah! kuey tiao tomyam yang sedap pun harga RM3.00! :d

Lagi satu isu yang dihadapi. memandangkan class dekat sini, setiap subject mesti classmate yang berlainan.. nanti bila ada orang lain tegur, muka familiar gila! tapi tak ingat dia class mane or dari mana nampak dia! hahahahaha!! lepas setengah jam, baru teringat! OH! dia class leadership sama! hahahahahaa!!!

nanti cuti sampai bulan 9 confirm dah tak ingat nama kawan-kawan :P

3 comments:

..eRma.. said...

kite pun hadapi masalah yg sme jugak kat cnie. coz kite ade campur2 kelas. sekejap masuk kelas part2, kejap part3 kejap part 4. and part4 pulak ade 2 kelas yg berbeza. pening betul. kdg2 bila terjumpa senyum je. padahal tak ingat budak kelas mana. macam kenal je. hahahaha but dah lama2 dah kenal dah.

but yg bagusnya networking besar gile. hehehe ;)

Fiqa said...

hahahaa~~
kan??! kan??!
tapi btul. networking and knowing more and more people :)
fun!

..eRma.. said...

betul tu. mmg fun. boleh tgk macam2 ragam org. siap boleh compare2 kelas mane lagi seronok. heheheee :)