Saturday, April 30, 2011

Shout out to y'all

Baru lepas makan. Alhamdulillah :d
ada kucing hitam kecik tadi. bila hulur tangan dia cakar! klakar! tapi dia tak marah pun mungkin habit dia kot. :D

ok. nak rehat-rehat sebelum start study balik. :)
semalam! hampir semua orang tengok "The Royal Wedding"... TAK TENGOK PUN! mesti best~ dia macam top tweet dekat twitter and dekat facebook pun semua orang sibuk update. haish~ tapi nak buat ape, kang balik kang tengok kat YouTube je lah. eh! harini kalau guna wireless UUM, boleh tengok youtube! tapi wireless youtube selain dari block website yang pelik-pelik, dia hanya block youtube. yang lain semua tak block termasuk laman social :) game kat facebook pun boleh main! :D ni sayang lebih ni. :)

Jadi, sebenarnya, nak update pasal relationship. eh? saya in relationship ke? tak mungkin. hahaha~ saya orang yang garang tetapi selalu salah. hahahaa! muka tak agak garang, semestinya takde sape nak approach. tapi tak kesah lah. for me right now, I want a career more than a family. hoh~! Tapi kalau dah jodoh tak elok tolakkan? :)

Saya selalu dikelilingi oleh orang yang sentiasa in relationship or takpun scandal. tapi nak shout out dekat sapa-sapa yang ada dekat luaq tu. kalau dah ada orang tersayang, tolong jangan pasang lagi boleh? jangan layan lelaki or perempuan lain? kalau kawan biasa je takpe. ni lebih dari kawan biasa tu mintak kaki ke apa? saya takde experience macam tu tapi biasa lah dengar-dengar. 

and kepada perempuan yang lawa-lawa kat luar sana, tolong jaga maruah diri.. seperti lecturer saya ada cakap; "lelaki tak boleh hidup tanpa perempuan, tetapi perempuan boleh hidup tanpa lelaki" itu adalah sangatlah benar. Jadi, maruah diri tu tolong lah jaga. Janganlah layan setiap lelaki yang wujud di muka bumi ni. tolonglah ada perasaan malu... 

so, itu je nak cakap kepada semua orang diluar sana. :)

dan kalau satu hari nanti jika saya menjadi seperti perempuan yang saya benci tu.. dengan harapan, bila kau baca nanti Fiqah, tolonglah sedar. JANGAN JADI MURAH SANGAT! (nah.. siap bold and merahkan sekali!)

2 comments:

Ummul said...

I want a career more than a family. WOW! Belum 22 dah buat statement fiqah ni.


Hahahah...kita pon mcm nak keluarkan statement ni, tapi TAKOOTTT. kang nnt tak pasal2 emak mengamuk, ACA merajuk, semua org dlm rumah mogok ;P

Fiqa said...

hehee~ ummul anak first sbb tu ada pressure kot :)

I think I'm following my mom's steps. :O I think I'll be a workaholic. tapi taktau lah kan. what future holds for us. :)