Thursday, November 25, 2010

Insomnia

Yay!! dah terfikir topic nak update!!!!


ok, since dah macam hibernasi kat rumah sebab cuti semester. Asyik tido lambat je. Macam mane nak bangun awal ni? Kalau kat campus pukul 8.30pg dah bangun dan sarapan. Saya suka sarapan! dapat makan cornflakes. Xd

This entry akan terangkan apa yang buat Cik Fiqah mengalami susah nak tidur awal.

1. Tengok cerita kat laptop. Yang melibatkan lelaki hensem!! contoh; Jensen Ackles (Supernatural) atau Wilber Pan (Endless Love). Mesti tertanya-tanya kenapa? Senang je, sebab saya ni normal teenager. Bila nampak actor-actor yang hot akan excited lebih dan ter-pump adrenaline kat system badan dan jadi excited dan segar-bugar! Sebab tu kalau study bukak lappy, bubuh gambar Jensen sebagai wallpaper; untuk hilangkan ngantuk. Mungkin orang akan rasa saya ni macam sakit mental sebab sekarang wallpaper handphone ialah Jensen dah setiap kali tengok hp nanti jadi excited semacam dan senyum lebar-lebar (ye, saya memang menakutkan. macam sedikit gila)

2. Laptop. Bila lappy ni dah sentiasa kat atas katil, nanti ada je yang buatkan saya tidur lambat. Tak youtube, facebook, tak pun YM, tak pun sugoitw.com. hahahaa~ dah jumpa yang baru nak tengok. =( nanti sebelum nak tidur ada je nanti nak pasang movie la. Ape lah! So, bayangkan hidup saya tanpa lappy. Mungkin akan membahayakan orang sekeliling. =D

3. Berborak. Ini adalah activiti harian dan sangat bahaya. Kalau dah ngantuk macam mane pun, bila dah start berborak, sampai esok pagi pun still boleh tahan! Dahla haritu calling-calling Izzaty sampai kul 3pagi. haih~ Memang salah satu sebab tidur lambat.

4. Tidur petang. Ni mungkin sebab penat exercise untuk kurangkan berat badan tak pun sebab tidur lambat tapi bangun awal, tak pun sebab takde benda nak buat sampai tertidur. Tidur petang bukan satu habit dirumah. Ianya adalah habit kalau duduk kat campus sahaja. Macam petang tadi tertidur sebab dah bosan sangat. Jadi sekarang tak mengantuk dan sepatutnya dah tidur~ (Y___Y)

5. Nyamuk atau serangga. Kat rumah banyak betul nyamuk. So, nanti bila dah nak tidur dengar bunyi nyamuk tak pun gatal-gatal sebab kena gigit. Nanti startlah fogging guna shieldtox! memang habis spray nyamuk tu. weee~~ Satu lagi serangga yang terbang-terbang yang selalunya dekat campus. Benda yang buat saya phobia. Phobia dekat binatang yang terbang termasuk burung berkicauan. So, kalau ada binatang terbang macam rama-rama, kupu-kupu, belalang dan sewaktu dengannya akan buat saya jerit macam orang gila. =D

6. Adik. Memandangkan adik SPM dia takde kat rumah. Salah satu sebab? kenapa? sebab kiteorg kongsi satu katil queen size ni. Katil akan dibahagi kepada setengah. Adik saya dia Korean fanatics dan dia suka tonton youtube yang berkaitan dengan korean TV shows sampai pukul 3-5pagi. Jadi dia suka gelak kuat-kuat tanpa hirau akak dia dah tidur/tries really hard to sleep. (Y___Y) tak pun kalau dia dah tidur pun, kang tengah malam kalau tak mengigau cakap korean or japanese, dia suka libas rambut dia yang panjang tu kat muka I. Nanti terjaga u.

7. Ada benda menarik mau buat esok. Ini pun sama!! tak jarang berlaku. Bila dah excited esok nak pegi merayap ke, dating ke, gathering ke, reunion ke... Nanti jadi excited juga tak pun risau tak pun akan sentiasa terfikir pasal tu... nanti susah gila nak tidur. (Y___Y)

Basically, saya sorang yang sedikit gila. Kalau terserempak sila tegur sebab saya sedikit gila dan agak friendly. ke? hahahahaa~ Tidur awal untuk beauty sleep and metabolism(?) nak kurus kena ada tidur 6-8 jam dan untuk kekal comel. Ala.. macam ada benda nak type tapi dah lupa!!! haih~ selalu macam ni!!

Nanti mungkin buat entry apa yang buatkan saya senang tidur.

Bye!! nak tidur. kot. =)

ps: I'm a person that have really bad problem with spelling. =)

5 comments:

Izyan Nadiah said...

nite fiqa :P

Azmi said...

seyesly laam dah tak jenguk blog fiqa....

Fiqa said...

yan> nite! hehee~
azmi> hahahaa~ dah byk entry kan?! hehehee~

Mimiey Lukman said...

insomania ni ubat dia telan "dadah" je kan?? hehehee

Fiqa said...

ada jugak cara nk elak. mcm2.
such as, exercise, no caffeine, ada beberapa cara lagi dah tak ingt. tapi salah satu amek ubat utk tdo.