Sunday, November 7, 2010

Saya adalah...

Hari ni post pasal apa?
Hurmm... Pasal perempuan. Perempuan itu apa? Perempuan itu saya juga.

Saya sekolah menengah sekolah perempuan yang paling best! Kalau mati hidup balik, nak pergi sekolah itu juga! takmau tukar. =D

Bagi saya, saya rasa perempuan ni agak bahaya. Serious! Kalau dah mood swing tu, semua benda pun nak marah. Sedangkan takde masalah pun. 
Kalau dah nama jealous tu, memang semua benda dah jadi lain. Menakutkan..... Perempuan yang kuat jealous sangat menakutkan. 

Perempuan selalu disinonimkan dengan hati yang lembut. Ye ke? Takde lah. Habis kenapa still ada kes buang anak? Kawan group yang kejam yang biarkan ahli dia buat assignment seorang diri? Betul tak? Jadi hati perempuan tak lah lembut sangat. =D

Perempuan ada ability untuk sentiasa berfikir dan berfikir benda yang merepek-repek. Betul tak? Takde masa yang perempuan tu tak berfikir langsung. Mandi pun pikir, basuh baju pun pikir, duduk dalam bilik air pun pikir, ada je idea or theori merepek-repek keluar. Kang duduk dalam bilik air baru boleh solve masalah matematik itu.

Tapi ada seorang lelaki ni cakap; perempuan ni, bila dah layan lebih sikit je, dah fikir macam-macam sedangkan takde pape pun... statement ini betul! it's so true!! haiya~ tambahan dapat kawan yang suka tambah gula dekat air milo yang tawar. Memang sedap ar. Tapi saya berterima kasih dengan lelaki itu (yang nanti dalam 6 bulan saya akan lupa siapa lelaki itu) sebab selalu menjawap persoalan saya dengan jujur tapi kadang-kadang merepek. =D

Perempuan boleh bercakap pasal baju, slipar, etc. etc. dengan penuh excitednya. hahhaaa~ itu adalah perempuan.

Entah nak tulis apa lagi,
Lelaki macam mana pula?
Abang saya kata; "Lelaki tak boleh dipercayai, cayalah"
Jadi, macam mane fiqa nak percaya kat abang? statement tu betul ke? tapi abang lelaki. Jadi statement tu takley pakai la? hahahahaahhaa~ ok. main-main je. (kang abang aku jumpa blog ini, dia ingat aku cakap betul-betul takley caya abg tu. heh!)

3 comments:

shafiqa hanafi said...

sokong

Ummul Khairiah said...

ha'ah perempuan memang suka fikir banyak. asyik2 fikir je.
tapi! memang perempuan sebenarnya bukan lembut hati sangat.
dan menurut pemerhatian kita...

Lelaki lebih sentimental berbanding perempuan!

ada beberapa bukti nyata depan mata. kalau kita jumpa fiqah f2f nnt boleh cerita panjang2. hahaha!

Fiqa said...

shaf> kan? kan?

ummul> sentimental?terhadap kereta? bapak kte mcm tu.. =D